Аналітики ISW оцінили ризик наступу з білорусі як невисокий

Ризик російського наступу з території білорусі на північ України залишається низьким, попри нещодавні попередження Генштабу ЗСУ.

Про це йдеться на сайті ISW.

Такий перебіг подій є малоймовірним у найближчі місяці. За словами експертів, російські окупанти не можуть навіть перекрити українські лінії постачання із заходу шляхом наземного наступу.

Найближча залізнична лінія України зі сходу на захід розташована за 30 км від кордону з білоруссю. Крім того, на півночі Прип'ятські болота ускладнюються маневрові бойові дії через міжнародний кордон у Волинській та Рівненській областях.

Також залізнична та автодорожня мережа України має багато вузлів з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною. Вторгнення російських військ з білорусі не погіршить українські логістичні лінії, якщо їм не вдасться просунутися вглиб України, як це було під час окупації Київщини, коли російські війська були значно сильнішими.

Російські військові кореспонденти зазначають, що російське військове угруповання у білорусі є досить маленьким, тому не загрожує Києву.

Нагадаємо, 15 жовтня, до білорусі прибули перші ешелони із російськими окупантами, які входять до складу регіонального угруповання військ.

ЗСУ не виключають повторного наступу окупантів з білорусі, метою буде не Київ, а західні області України. Українські військові готові до відповіді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Експерти ISW припустили, як кремль може використати білорусь у війні проти України