Андрющенко розповів про «стриманий оптимізм» щодо «трибуналу» над полоненими у Маріуполі
Фото з Азовсталі / Дмитро Козацький

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив про «стриманий оптимізм» стосовно відмови окупантів від планів провести «трибунал» над полоненими захисниками Маріуполя.

Про це він розповів в ефірі телемарафону, пише Радіо Свобода.

«Зараз ми маємо стриманий оптимізм щодо цього «трибуналу». Сподіваємось, що його скасують. Бачили активну до нього підготовку, але наприкінці тижня окупанти і зняли охорону, і повертають технічний персонал працювати у філармонію. З одного боку там все готово, а з іншого — не бачимо активних дій щодо підготовки цього «трибуналу». Враховуючи все інше, є такий стриманий оптимізм, що він не відбудеться», — зазначив він.

Андрющенко припускає, що суспільний тиск, міжнародна реакція та однозначна позиція керівництва України змусили окупантів взяти «оперативну паузу» у питанні організації постановочного «судилища».

«Також зрештою відреагувала ООН і фінальну точку поставило розслідування, яке було оприлюднено американськими розвідувачами, і реакція Держдепу щодо фільтраційних тюрем. Це все в комплексі, мабуть, спрацювало на те, щоб окупанти поки що взяли оперативну паузу. Ми бачимо зменшення риторики агресивної щодо «трибуналу», — розповів він.

Раніше Андрющенко та Головне управління розвідки припускали, що окупанти можуть провести «трибунал» над полоненими захисниками «Азовсталі» на День Незалежності, 24 серпня.

Для цього росіяни терміново переобладнали приміщення Маріупольської камерної філармонії. На сцені у підвалі змонтували залізні клітки, де утримуватимуть українських захисників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сили оборони закликали цивілізований світ не допустити «суд» над захисниками Маріуполя