Антиепідемічні пластикові бульбашки. Нью-йоркська кав’ярня запровадила новинку

Ресторатор із Нью-Йорка в липні замислився над тим, як восени зберегти свою кав’ярню на плаву. Адже ставатиме холодно, але ще не настільки, щоб відвідувачі не сиділи на вулиці. Він мав врахувати й заходи проти пандемії. Тоді бізнесмен Ален Шевре усвідомив, що його приміщення на 20 місць занадто мале для оплати його персоналу.

Ресторатор зазирнув до Інтернет-магазинів і знайшов… Бульбашки. Пластикові, по 400 доларів за штуку.

Вони, згідно повідомлення Reuters, встановлюються за хвилину і всередині спокійно розміщується до 6 осіб. Ще й протиепідемічні стандарти дотримані: компанії сидітимуть на відстані шести футів (1.83 метри).

Шевре інвестував у бульбашки й не пожалів: тепер від клієнтів нема відбою. Нововведення люблять і дорослі, й діти. Перші вважать їх ідеальними для ділових переговорів або зустрічей друзів. Ще й від дощу такий пластиковий виріб захищає.

Утім, коли погода стане зовсім холодною, ресторатору доведеться робити перерву з п'ятнадцятьма капсулами на тротуарах.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив, що місто робить їжу на відкритому повітрі постійним варіантом для тисяч ресторанів, які впровадили цю концепцію з моменту початку пандемії коронавірусу. Щоб зігріти клієнтів протягом осінньо-зимових місяців, місто дозволить ресторанам використовувати обігрівачі та закриті намети. У середу ресторани мегаполіса також знову відкрили харчування в приміщенні за умови 25% наповненості.

Нагадаємо, що дев'ять вакцин від COVID-10 — на завершальній стадії тестування на тисячах людей. Людство ще ніколи так швидко не винаходило нове щеплення.