Апеляційний суд виправдав Сергія Стерненка за статтею про розбій. Йому загрожували сім років в’язниці
УНІАН

У понеділок, 31 травня, Одеський апеляційний суд скасував вирок за статтею про розбій для Сергія Стерненка та Руслана Демчука. Раніше за цим звинуваченням активістам присудили сім років і три місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

Сам Стерненко написав у Facebook, що «це ті самі 300 грн, за які давали 7 років із конфіскацією». Сергія Стерненка та Руслана Демчука звинувачували у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича навесні 2015 року та заволодіння 300 грн.

За словами Стерненка, суд визнав, що «потерпілий» Щербич змінював свідчення в судах першої і другої інстанцій про місце, час і обставини «злочину». Також активіст повідомив, що обвинувачення за ст. 146 та ст. 263 суд залишає. Ст. 146 Кримінального кодексу України стосується викрадення людини, а ст. 263 — незаконного поводження зі зброєю.

Як ми писали раніше, 23 травня Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у справі про викрадення Сергія Щербича у 2015 році. Його засудили до семи років ув’язнення та конфіскації половини наявного майна.

Стерненко заперечував свою причетність до викрадення і наполягав на політичній умотивованості справи.

Активіст також є фігурантом справи про умисне вбивство Івана Кузнецова та нанесення поранень Андрію Ісайкулу. Стерненко стверджує, що діяв у рамках законного самозахисту, коли на нього здійснили напад.

В Україні вперше судитимуть народного депутата за «кнопкодавство»