«Арена Львів» імені Степана Бандери. Облрада просить уряд затвердити нову назву
Арена Львів

Львівська обласна рада звертається до Кабінету міністрів та Міністерства молоді та спорту з ініціативою про присвоєння стадіону «Арена Львів» імені Степана Бандери, голови Проводу Організації українських націоналстів (ОУН).

За це рішення проголосували 68 депутатів з 84, зазначають у фракції «ЄС» в облраді. Львівська обласна влада не може самостійно перейменувати спортивну арену, тому що вона є державним підприємством і знаходиться в державній власності.

Не виключено, що спроба надати львівському стадіону імені Степана Бандери може викликати негативну реакцію деяких країн, як це було у випадку з тернопільським Міським стадіоном.

Інститут національної пам’яті Польщі та посол Держави Ізраїль в Україні розкритикували міську владу Тернополя за перейменування стадіону на честь лідера Української повстанської армії Романа Шухевича. Критики перейменування вважають, що Роман Шухевич співпрацював з нацистами під час Другої світової війни.

У 2013 році «Арена Львів» були дискваліфікована на час проведення відбору до чемпіонату світу 2018. Причиною дискваліфікації було використання футбольними фанами на трибунах нацистської символіки.

Після відкриття стадіону у 2012 році «Арена Львів» залишається фартовою ареною для збірної України з футболу. На львівському газоні наша команда провела 13 матчів: 11 виграла, 2 зіграла внічию і жодного не програла.

Ізраїль вимагає від Тернополя скасувати надання міському стадіону імені Романа Шухевича (оновлено)