АРМА зможе продавати заарештоване рухоме майно, не чекаючи на рішення суду
УНІАН

Українське Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) матиме змогу продавати заарештоване рухоме майно, не чекаючи на остаточне рішення суду в конкретній кримінальній справі.

Відповідний закон ухвалила Верховна Рада. Про це в інтерв’ю Сhas News розповів Володимир Павленко, заступником голови АРМА.

«Це важливо, бо за п’ять років існування АРМА був лише один вирок, після якого АРМА змогло продати майно. Якщо вироків аж один на п’ять років, і АРМА змушена продавати майно лише за умови вироку, це означає нашу повну дисфункцію», — пояснює Павленко.  

За його словами, продавати актив власника, провина якого ще не доведена,  це нормальна міжнародна практика.

«Так працює вся Європа — заарештовані нерентабельні активи або такі, управління якими технічно унеможливлено, підлягають продажу. Але це в жодний спосіб не означає конфіскацію майна», — роз’яснює службовець.

Система працюватиме так. Виручені з аукціону кошти потрапляють на спеціальний депозитний рахунок АРМА. Якщо арешт скасують, ці кошти повернуть власникові разом з відсотками. Якщо судовий вирок підтвердить кримінальне походження активу, кошти спрямують до бюджету.