Арт-галереї хочуть купити розмальовані двері Офісу президента
УНІАН

Громадська організація «Речовий доказ» запропонувала Офісу Президента викупити двері ОПУ, які розмалювали учасники акції 20 березня на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка.

Про це адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська розповіла у Facebook.

«Такі двері в зазначеному вигляді мають художню цінність, а відтак їх реставрація буде фактично знищенням такого артоб'єкту», —  йдеться у заяві.

 

Тут деякі думають, що це жарт. Але ні. Все серйозно. Художня галерея пропонує ОП викупити розмальовані двері. По ціні...

Posted by Евгения Закревская on Saturday, March 27, 2021

ГО готова запропонувати ціну, яка на 10% перевищувати вартість нових дверей.

«Тут деякі думають, що це жарт. Але ні. Все серйозно. Галерея при цьому розраховує їх вигідно продати на аукціоні. Всі ризики, пов'язані з аукціоном несе галерея. Для ОП це просто варіант продати ці двері дорожче за нові — чудова економія бюджетних грошей. ОП вважає, що це шваль. Художня галерея — що це арт-об'єкт і готові за нього заплатити. Який з цих варіантів вигідніший для бюджету? Хто має ефективно управляти публічними фінансами?» — написала Закревська.   

Напередодні група Senka.market — онлайн-платформа фестивалю «Senka», де продають і купують витвори мистецтва та предмети колекціонування, повідомила про отримання пропозиції щодо дверей.

«Отримали дивовижну пропозицію: на нашій платформі, ймовірно, буде представлений унікальний витвір стрит-арту та акционізму: двері Офісу Президента... Оскільки суспільний інтерес до цього об'єкту не вщухає: двері експонуються в телеефірах, їх зображення розтиражовано в ЗМІ, вони набули статусу історичного та художнього артефакту: ми впевнені, що відкритий аукціон дозволить реалізувати твір значно вище його номінальної вартості», — зазначили представники платформи.

Chas News повідомляв, що ОП оцінює збитки від дій учасників акції «Волю Стерненку» у 2 млн грн. 

«Стерненко-двіж» на Банковій. Затриманого Сорда суд відправив під домашній арешт