ОП оцінює збитки від дій учасників акції «Волю Стерненку» у 2 млн грн

Вдень після акції «Волю Стерненку», яка пройшла 20 березня, причетні сторони публікують свої коментарі.

Так, пресслужба Офісу президента на Faceboook оприлюднила збитки від дій активістів увечері.

Експерти оцінили пошкодження будівлі ОП приблизно у два млн грн. Напередодні всі поверхи були наповнені димом, стверджує пресслужба.

«Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими. Нагадаємо, перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ ст., інші добудовані на початку ХХ ст.», — пишуть представники ОП.

 

За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно у два мільйони гривень....

Posted by Офіс Президента України on Sunday, March 21, 2021

Реакція «Європейської солідарності» на звинувачення Геращенка

Партія «Європейська солідарність» на Facebook написала своє ставлення до слів заступника голови МВС Антона Геращенка про те, що Петро Порошенко замовив «провокації» на Банковій 20 березня.

«Пандемія коронавірусу не означає, що параною не слід лікувати. Саме так у «ЄС» оцінюють заяви окремих екстравагантних представників влади, ніби за сутичками на Банковій під час акцій протесту стоїть Петро Порошенко. Наявність параної не означає, що за поширення брехні не треба вибачатися. Сподіваємося, у пана Геращенка вистачить волі та совісті спростувати дезінформацію», — написали представники «ЄС».

Представники «Євросолідарності» додали, що виступають проти політичного переслідування опонентів влади й «рішуче засуджують» наругу над державними символами.

Очевидно, вони мають на увазі, що активісти пробували підпалити, крім усього іншого, символ тризубу на табличці «Президент України».

Депутати від «Слуги народу» закликали добиватися чесного суду «іншими» методами

14 нардепів із фракції «Слуга народу» підписали спільне звернення, в якому засудили дії протестувальників, що ввечері 20 березня обмалювали будівлю на Банковій.

Про це пише нардеп, заступник голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики ВРУ Микита Потураєв у Facebook

Він написав, що представники фракції СП «обурені екстремістським характером, якого набула протестна акція біля будівлі Офісу президента», та засуджують акти вандалізму, здійснені окремими мітингувальниками.

Також Потураєв та його колеги наголосили, що запорукою звільнення несправедливо звинувачених або засуджених людей стане перезавантаження судової системи та продовження реформ правоохоронних органів. Парламентарі вважають, що «саме на цьому мають бути сконцентровані зусилля» громадянського суспільства та активістів.

Верховенства права та чесного і справедливого правосуддя в Україні слід добиватись вагомими та обґрунтованими вимогами, а не радикалістськими діями та популістськими лозунгами. Ми закликаємо наших колег у владі взяти до уваги необхідність прискорення роботи з очищення судової системи

Нардеп додав, що підписанти високо оцінюють «професійну та виважену роботу Національної поліції та Національної гвардії України під час вчорашніх протестів».

Нардепи, що долучилися до звернення: Потураєв, Тетяна Циба, Єгор Чернєв, Єлизавета Богуцька, Вікторія Подгорна, Євген Петруняк, Олексій Жмеренецький, Марина Бардіна, Ігор Василів, Мар'ян Заблоцький, Дмитро Гурін, Мар'яна Безугла, Олена Шуляк, Дмитро Костюк.

Підсумки акції на підтримку Стерненка. Геращенко вважає Порошенка «замовником провокацій»