Авіакомпанія Lufthansa знову дозволила літакам лишатись у Києві на ніч

З 27 січня німецька авіакомпанія Lufthansa відновила нічну стоянку рейсів, що залишаються в аеропорту Бориспіль.

Проте, час перебування літаків у Києві суттєво скоротили через загрозу нападу Росії, повідомляє Наш Київ з посиланням на Avianews.

За даними flightradar24.com, 27 січня літак Франфуркт-Київ вилетів до України о 22:35 замість 17:10 і прилетів до Києва о 01:36.

Назад у Німеччину літак повернувся о 05:08, хоча за розкладом мав прибути о 06:00.

Таким чином літак залишався у Києві 3,5 год., раніше він перебував на стоянці 10 год.

За словами нардепа Олексія Гончаренка, який повертався цим рейсом в Київ, про пʼятигодинну затримку компанія не попередила.

«Тим часом, Німеччина не надає Україні озброєння, командувач ВМС (вже колишній) розповідає, як любить Путіна, прем’єр Баварії не вважає Путіна ворогом, але, чомусь саме німецька компанія не дозволяє ночувати своїм пілотам та стюардесам у Києві, бо «вони у небезпеці». Як вони можуть бути у небезпеці, якщо, за версією представників німецької влади, Путін – не несе загрози?», — написав Гончаренко в Telegram.

Раніше Chas News повідомляв, що у компанії перенесли низку нічних рейсів до Києва на тлі російської загрози, вонеи взагалі не залишалися в Україні, а відразу поверталися в Німеччину.

За її словами, причиною переносу назвали «політичну ситуацію», через яку «екіпаж не може залишатись в Україні на ніч». Вже у літаку зміну графіка пояснили «політичною напругою».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Український авіаперевізник Air Ocean Airlines призупиняє всі польоти, але поверне гроші за квитки