Автобуси з Луганщини та відсутність масок. В Україні спостерігачі зафіксували перші порушення на виборах (відео)
УНІАН

Спостерігачі зафіксували перші порушення на виборах 25 жовтня. На деяких виборчих дільницях не вистачає скриньок та кабінок для голосування. Водночас члени комісії перебувають без масок та рукавичок.

Про це повідомляють пресслужба МВС, громадська мережа «ОПОРА», рух «Чесно».

«О 8:00 годині розпочали роботу 1103 дільничні виборчі комісії на території Києва, 6 з яких, що у Шевченківському (3) і Солом’янському (3) районі столиці, — із запізненням, а 2 — в Оболонському і Дарницькому районах —станом на 8:30 не відкрилися. Відомості про події внесені до Журналів єдиного обліку заяв та повідомлень та проводиться перевірка», — йдеться у повідомленні МВС.

Водночас у Святошинському районі Києва роздають маски від благодійного фонду Олександра Третьякова, який на місцевих виборах підтримував партію «УДАР».

Станом на 10:00 у Києві на місцевих виборах не почали роботу чотири виборчі дільниці, розповідає перший заступник голови МВС Сергій Яровий.

«Станом на 10 ранку залишаються не відкритими 4 виборчі дільниці — в Донецькій, Івано-Франківській, Житомирській та Полтавській областях. Несвоєчасно розпочали роботу 65 дільничних виборчих комісій. Уже зареєстровано 383 заяви та повідомлення, складено 2 адмінпротоколи, відкрито 6 кримінальних проваджень», — каже держслужбовець.

Очільник Нацполіції Ігор Клименко розповів, що у Дніпропетровській області та Києві до виборчих дільниць заїхали два автобуси «голосувальників» з Луганської області. Люди начебто їхали «на екскурсію».

 
На виїзді з Києва затримали два автобуси з виборцями – нібито “їхали на екскурсію”

На виїзді з Києва затримали два автобуси з виборцями – нібито “їхали на екскурсію”. На місце події приїхали кандидати. Деталі: https://www.chesno.org/post/4310/

Posted by Рух ЧЕСНО on Sunday, October 25, 2020

Поліція отримала кілька скарг щодо «всенародного опитування» Зеленського. На столичному Подолі перевернули одну з урн опитування.

МВС запустило Telegram-бот «Вибори-2020». За допомогою нього поліції можна повідомити про порушення на виборах.  Бот доступний за цим посиланням. Він працює як з мобільних пристроїв, так і зі стаціонарних комп'ютерів.

Нагадуємо, 25 жовтня в Україні проходять місцеві вибори. Проголосувати можна з 8:00 до 20:00. Вибори не проводяться на території анексованого Криму, а також в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Chas News повідомляв, що у «день тиші» поліція відкрила 48 кримінальних справ. 

Раніше ми писали, що міський голова Києва Віталій Кличко заразився коронавірусом.

У Києві викрили масштабну схему фальсифікації виборів