ЦВК запустила чат-бот про місцеві вибори
20 хвилин

Центральна виборча комісія запустила чат-бот інформації про місцеві вибори в Україні 25 жовтня цього року. Про це повідомляє на Facebook пресслужба ЦВК.

Він доступний за посиланням на Telegram. Чиновники назвали його «молодшим братом» офіційної сторінки ЦВК.

У чат-боті, як запевняють чиновники, можна практично в повному обсязі отримати інформацію про місцеві вибори. Там не можна проголосувати — та й підраховувати голоси теж.

Натомість виборці зможуть знайти, де знаходиться ділянка, на якому вони повинні голосувати, подивитися, як виглядає виборчий бюлетень, і що буде, якщо його порвати або з’їсти. Виборці з інвалідністю можуть перевірити доступність приміщень для голосування.

Також в боті є рекомендації щодо безпечного голосуванню в умовах пандемії COVID-19. Користувачі можуть підписатися на календар виборів і скористатися пошуком.

ЦВК рекомендує чат-бот виборцям, які шукають точні й перевірені новини про вибори 2020, членам виборчих комісій, які працюють за новим виборчим кодексом, і кандидатам, щоб вони не пропустили важливі дедлайни.

«Чат-бот Комісії стане ще одним важливим інструментом для підвищення правової культури громадян. Особливої ​​актуальності впровадження цієї комунікаційної системи набуває і в контексті зміни виборчого законодавства, що вимагає серйозної просвітницької роботи в суспільстві», — прокоментував нововведення член ЦВК Андрій Гевко.

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Цього року вони пройдуть в умовах пандемії коронавірусу.

5 вересня стартувала передвиборча кампанія. 24 вересня завершився процес офіційного висунення кандидатів в депутати місцевих рад і на посади сільського, селищного, міського голів.

Територій ОРДЛО, як ми повідомляли раніше, цей процес не стосується.

А ще поліція фіксує, як кандидати незаконно пропонують продуктові набори та «аванси» у гонитві за мандатом.

Також ви можете ознайомитись з нашим матеріалом  про те, у кого з малих партій є шанси пройти до Київради. А в прагненні отримати мандат політики винаходять чудернацькі проєкти!

«Черчилль вийшов з чату». ЦВК запускає портал-гру про вибори