Бабарико розповів деталі зустрічі з Лукашенком у СІЗО
ТАСС

Експретендент на посаду президента Білорусі Віктор Бабарико не вважає зустріч із самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком у слідчому ізоляторі КДБ «діалогом». Білоруський опозиціонер сказав це своїм адвокатом Олекандру Пильчанку, Наталії Мацкевіч та Дмитрові Лаєвському

Про це повідомляє білоруське видання TUT.BY.

Бабарико наголошує, шо діалог має на увазі рівність учасників з точки зору їх знаходження на волі, в даному ж випадку цього не було. Опозиціонер та інші учасники зустрічі перебували в СІЗО.  Екскандидат на посаду президента вважає, що спочатку Лукашенко має звільнити всіх політичних в’язнів і вже потім проводити діалог.

За словами захисників, позиція активіста з політичних питань не змінилася.

«Віктор Бабарико наголошує, що «ми пам’ятаємо всіх інших політичних в’язнів», і без їх звільнення також неможливо ведення діалогу. Позиція Віктора Бабарика щодо політичних питань попри тривале ув'язнення, не змінилася», — розповідають адвокати ексбанкіра. 

10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся у слідчому ізоляторі КДБ із затриманими представниками Координаційної ради та об'єднаного штабу опозиції. Після зустрічі двох учасників випустили на свободу — члена ініціативної групи Віктора Бабарика, бізнесмена Юрія Воскресенсько та директора IТ-компанії PandaDoc Дмитра Рабцевича.

Нагадуємо, 23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів. 

Раніше ми писали, що у Білорусі пройшлов жіночий марш солідарності.

Світлана Тихановська висунула Лукашенку ультиматум й погрожує національним страйком