Багатоповерхівку у Дніпрі зруйнувала крилата ракета Х-22 — Повітряні сили

14 січня під час масованої ракетної атаки сили ППО збили 25 з 38 ворожих ракет. Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

Близько 13.00 росія випустила 23 крилаті ракетиХ-101/Х-555 із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря та «Калібри» із надводних кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря

Водночас винищувачі Су-35 здійснили 5 пусків керованих авіаційних ракет Х-59.

Також випущено п’ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3. Одна і цих ракет влучила в багатоповерхівку у Дніпрі. Нагадаємо, що саме такою ракетою 27 червня росія завдала удару по Торговельному центру у Кременчуці.

Протиповітряна оборона працювала у зоні відповідальності усіх повітряних командувань – «Центр», «Південь», «Схід» та «Захід».

Близько 18:30 ворог випустив ще п’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири з яких збито силами.

«Тож загалом на цей час знищено 25 із 38 ракет різних типів. Зокрема 18 крилатих ракет повітряного та морського базування Х-101/Х-555 та «Калібр», сім керованих авіаційних ракет Х-59», — розповіли у Повітряних силах ЗСУ.

Крім того, зранку зенітними керованими ракетами С-400 (С-300) з північного напрямку була атакована столиця. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Трагедія у Дніпрі: що відомо про удар ракети по багатоповерхівці (оновлюється)