Байден каже, що не скасує торгову угоду першої фази з Китаєм, підписану Трампом
ENN

Обраний президент США Джо Байден заявив, що не буде негайно вживати заходів щодо скасування торгової угоди першої фази, яку президент Дональд Трамп підписав з Китаєм, повідомляє Reuters із посиланням на New York Times.
В інтерв'ю оглядачеві NYT Байден заявив, що Сполученим Штатам потрібно повернути важелі для використання в переговорах з Китаєм.

Я не збираюся робити негайних кроків, те саме стосується тарифів. Я не збираюся виключати всі варіанти. На мій погляд, у нас ще немає (важеля впливу)

За словами обраного президента, Сполученим Штатам необхідно досягти двопартійного консенсусу та збільшити урядові інвестиції у дослідження й розробки, інфраструктуру та освіту, щоб краще конкурувати з Китаєм.

«Я хочу переконатись, що ми будемо битися як навіжені, інвестуючи спочатку в Америку», — сказав Байден.
Відповідно до угоди першої фази, підписаної на початку року, Китай погодився збільшити закупівлі американських продуктів та послуг щонайменше на $200 млрд протягом 2020 та 2021 років.

Угода також передбачає встановлення 25% тарифів на обсяг китайських промислових товарів та комплектуючих, який використовують американські виробники (його загальна сума $250 млрд), а також відповідні тарифи Китаю на американські товари (вартістю понад $100 млрд).

Згідно з інтерв'ю, команда Байдена проводитиме політику, спрямовану проти «насильницьких практик» Китаю, включаючи «крадіжку інтелектуальної власності, демпінг продукції, незаконні субсидії корпораціям» та примушування до «технологічних передач» від американських компаній до китайських колег.
Що стосується Ірану, Байден заявив, що дотримується своєї думки, що його адміністрація скасує санкції, якщо Тегеран повернеться до «суворого дотримання ядерної угоди».

Минулого місяця міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що Іран повністю реалізує свою ядерну угоду 2015 року, якщо Байден скасує санкції. Це, за словами Заріфа, може бути виконано швидко за допомогою «трьох виконавчих розпоряджень».

«Консультуючись із нашими союзниками та партнерами, ми збираємося брати участь у переговорах та подальших домовленостях щодо посилення та поглиблення ядерних обмежень стосовно Ірану, а також щодо його ракетної програми», — додав Байден.

Як ми писали раніше, тибетський політичний лідер вперше за шість десятиліть відвідав Білий дім, викликавши роздратування КНР.

Трамп додасть нові китайські фірми до «чорного списку» й звинувачує їх у роботі на армію КНР