Байден перемагає на виборах в Америці!
Getty Images

Джо Байден переміг у штаті Пенсильванія і таким чином отримав необхідну кількість голосів виборців, щоб здобути загальну перемогу на виборах президента США. Про це повідомили американські ЗМІ. Зокрема телеканал Fox News, який є лояльним до республіканців (на відміну від СNN, що багато критикували Дональда Трампа).

Результати ще не оголошені офіційно, крім того чинний президент Дональд Трамп збирався в разі своєї поразки оскаржити їх у суді. Проте, як очікується, вони залишаться в силі, і Джо Байден, якому 20 листопада виповниться 78 років, стане 46-м президентом США, повідомляє «Голос Америки».

«Америка, для мене велика честь, що ти вибрала мене очолити нашу велику країну. Робота, яка на нас чекає, буде важкою, але я обіцяю: я буду президентом для всіх американців, незалежно від того, чи голосували ви за мене чи ні. Я збережу віру, яку ви вклали в мене», — написав Байден у Twitter. Його прихільники вже святкують на вулицях країни.

Крім перемоги Джо Байдена, варто відзначити успіх його віце-президента Камали Гарріс. Вона стане першою жінкою за 244 роки історії країни, яку обрали віце-президентом. Жінок-президентів у США ще не було — чотири роки тому Гілларі Клінтон програла саме Дональду Трампу.

Чинний президент, який не хоче визнавати своє поразки і збирається йти до суду, так відреагував на новини про перемогу свого суперника: «Ми всі знаємо, чому Джо Байден поспішає видати себе за переможця, і чому його медіа-союзники так намагаються допомогти йому. Вони не хочуть, щоб правда була розкрита».