Байден проти будівництва «Північного потоку-2». Проте він не хоче псувати відносини з Німеччиною — ЗМІ
Getty Images

Адміністрація Байдена готує додаткові санкції проти російсько-німецького газопроводу «Північний потік-2». Однак у відомстві не хочуть зіпсувати  відносин з Німеччиною.

Про це повідомляє Politico з посиланням на власне джерело.

«Ми опинилися між молотом і ковадлом», — зазначив співрозмовник видання.

За законом адміністрація зобов’язана подавати до Конгресу звіт кожні 90 днів. У ньому відомство має називати суб’єкти, які беруть участь у будівництві трубопроводу, на яких накладають санкції.

Трубопровід розмістить російську інфраструктуру всередині території НАТО і зробить деякі європейські країни більш залежними від російської енергетики. ЗМІ пише, що це також позбавить Україну мільярдів доларів доходів, а також дозволить Росії обійти країну при передачі газу до Європи.

Адміністрація Байдена хоче перешкодити реалізації проекту, адже президент США назвав це «поганою угодою для Європи».

Водночас посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг в інтерв'ю проєкту Kyiv Not Kiev заявив, що газопровід загрожує безпеці Європейського Союзу.

«Цей проєкт має серйозні наслідки для всієї європейської безпеки, і ми шкодуємо, що ЄС на сьогодні не має більш впливових важелів для визначення того, як узгоджуються і як виконуються подібні проєкти — тому що вони впливають на всіх нас», — наголосив дипломат.

Chas News повідомляв, що Німеччина втратить гігантські інвестиції, якщо «Північний потік-2» припинять будувати. 

Напередодні Австрія «закликала» не пов’язувати «Північний потік-2» зі справою Навального. 

США представлять нові санкції по «Північному потоку-2» — Bloomberg