Байден заявив, що переможе на виборах «з явним відривом». Водночас Трамп наголосив, що він може робити «такі ж заяви»
Getty Images

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден заявив, що переможе на виборах «з явним відривом». Він планує заручитися голосами понад 300 членів Колегії виборників.

Чинний президент США Дональд Трамп закликав колишнього віцепрезидента не робити «неправомірні» заяви про перемогу на виборах.

Про це Трамп розповів у Twitter, а Байден під час звернення до нації.  

«24 години назад ми відставали в штаті Джорджія, тепер ми попереду, і ми збираємося виграти цей штат. 24 години назад ми відставали в Пенсільванії, і ми збираємося виграти в Пенсільванії. Ми перемагаємо в Арізоні. Наша перевага в Неваді збільшилася фактично вдвічі. Ми збираємося набрати більше 300 голосів виборників. Підтримка людей дозволить нам виграти цю гонку з явним відривом», — сказав кандидат від демократів.

Президент США підкреслив, що він може робити «такі ж заяви» і оголосив про свою перемогу на виборах.

«Джо Байден не повинен неправомірно заявляти про права на пост президента. Я можу робити такі ж заяви. Судові розгляди тільки починаються. У мене був такий великий відрив у всіх цих штатах ввечері в день виборів, а потім цей відрив загадковим чином зник після декількох днів. Можливо, цей відрив відновиться в міру того, як будуть просуватися ініційовані нами судові розгляди», — написав Трамп.

3 листопада у США відбулися президентські вибори. Наразі триває підрахунок голосів. Від Демократичної партії балотується ексвіцепрезидент Джо Байден, від Республіканської — чинний американський лідер Дональд Трамп.

За попередніми даними, Байден лідирує на виборах. Він вже набрав 264 голоси, Трамп — 214. Для перемоги кандидату від демократів потрібно отримати ще сім голосів. 

Довідка

У США голоси рахуються за допомогою механізму виборників.

Кожен штат має свою квоту виборників, яка дорівнює кількості членів обох палат Конгресу від даного штату. Саме члени колегії зрештою обирають нового президента США.

Chas News повідомляв, що Трамп обіцяє оскаржити результати всіх штатів, де переміг його опонент.

Раніше ми писали, що після заяв Трампа основні індекси на світових фондових біржах впали.

Битва за президентство США. Байден перемагає у ключовому штаті для виграшу — Пенсільванії