Після заяв Трампа основні індекси на світових фондових біржах впали
Getty Images

Чинний президент США Дональд Трамп заявив, що плануює оскаржити результати виборів. Через його висловлювання основні індекси на світових фондових біржах впали.

Про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на дані на сайтах світових бірж.

Франкфуртська фондова біржа

Основний індекс DAX включає 30 найбільших акціонерних компаній Німеччини. На початку торгів він впав на 1,66% — до 11888,5 пункту. Негативна динаміка обумовлена заявою Трампа про намір оскаржити результати виборів у суді, передає n-tv.

Паризька біржа

Індекс CAC-40 відображає середнє значення котирувань найбільших компаній. Він знизився на 1,39% — до 4 738,96 пункту. 3 листопада він навпаки зріс на очікуваннях легкої перемоги демократа Джо Байдена.

Акції банків Societe Generale і BNP Paribas просіли більш ніж на 3%. Автовиробник Renault втратив понад 4%, PSA — більше 2,5%.

Лондонська біржа

На відкритті торгів знизився індекс FTSE 100. Під час його розрахунку беруть акції 100 компаній з найбільшою капіталізацією. Проте незабаром він скорегувався і почав зростати.

Міланська біржа

Торги на Міланській біржі почалися падінням основного індексу FTSE MIB на 1,65% — до 18 673 пунктів. 3 листопада біржа завершила торги значним підйомом. Зростання котирувань продемонстрували акції військово-промислового концерну Leonardo і компанії Pirelli.

Гонконгська біржа

4 листопада торги завершилися падінням котирувань. Індекс Hang Seng знизився на 0,21% — 24 886 пунктів.

Шанхайська біржа

На біржі в Шанхаї не було сильних коливань на тлі підрахунку голосів на виборах в США. Проте торги завершилися зростанням. Індекс «Шанхай композит» піднявся на 0,19% — до 3277,44 пункту. У зеленій зоні також опинився і зведений індекс SSE 50. Він включає акції 50 найбільших компаній.

У ціні впала й нафта WTI і Brent, повідомляє Reuters.

Ф'ючерсина нафту WTI знизилися на 15 центів (0,4%). Зараз їхня ціна  становить 37,51 дол. за бар. Нафта Brent знизилася на 8 центів (0,2%). Тепер вона вартує 39,63 дол. за бар.

Chas News повідомляв, що світові ціни на нафту падають.

Раніше ми писали, що ціни на нафту обвалилися на 5% через пандемію COVID-19.

Держмитслужба: за 2020 рік імпорт в Україну зріс на 4,4%