Байден заявив, що Зеленський ігнорував попередження про вторгнення. В ОП відповіли
Twitter / @POTUS

Президент США Джозеф Байден заявив, що українська влада не хотіла чути попередження про повномасштабне вторгнення рф перед 24 лютого.

«Я знаю, що багато людей думали, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і у нас були дані на підтвердження цього. Не було жодних сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, і багато хто з людей теж», — сказав американський лідер.

Він додав, що можливість повномасштабної війни з рф багатьом могла здаватися надуманою.

На слова Байдена відповіли в Офісі президента. Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Україна знала про підготовку вторгнення та готувалась до цього, але питання в масштабах наступу.

«Те, що Росія розробляє різні сценарії експансії, ми чудово розуміли. У Володимира Зеленського на столі постійно знаходилася відповідна аналітика, яка базувалася на якісних розвідданих», — сказав Подоляк в коментарі LIGA.net.

Він додав, що масштаби вторгнення, однак, не можна було передбачити, і це шокувало багато країн.

«Мені здається, що безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів ефективно бореться у повноцінній війні проти набагато ресурснішого опонента, якщо ключові країни не зуміли превентивно зупинити мілітаристські апетити РФ, чудово їх знаючи», — підсумував радник голови ОП.

Раніше голова РНБО Олексій Данілов заявляв, що некоректно звинувачувати Україну у відсутності підготовки до війни та нагадав, що держава тримається проти російської армії довше, ніж будь-хто міг передбачити.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Арестович підтвердив, що з 24 лютого загинули близько 10 тис. українських військових