Банки у США та Європі готуються до кібернападу з боку Росії — ЗМІ

Американський та європейський регулятори радять банкам підготуватися до можливого кібернападу, що фінансує РФ.

Європейський центральний банк попросив банки надати інформацію про можливість оборонятися у разі атаки, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

За їхньою інформацією, ЄЦБ почав готувати банки. Вони проводять кібервоєнні ігри, щоб захиститися від ймовірного нападу та потренуватися відбивати атаки.

Департамент фінансових послуг Нью-Йорка також попередив банки про ймовірні напади з боку Росії. Там вважають, що це буде відповіддю на санкції, які спровокує РФ у разі вторгнення в Україну.

Раніше Chas News повідомляв, що у ніч з 13 на 14 січня відбулася наймасштабніша за чотири роки атака на сайти українських державних структур. В результаті були недоступні сайти низки міністерств та портал електронних послуг «Дія». Всі докази вказують на причетність Росії.

Згодом на хакерському форумі Raid forum з’явилось оголошення про продаж персональних даних українців, які отримали з «Дії» під час кібератаки. У Мінцифри назвали це елементом гібридної війни та зазначили, що опубліковані дані, ймовірно, злиті раніше.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хакери продають персональні дані українців, отримані начебто шляхом зламу «Дії»