Елемент гібридної війни. У «Дії» зробили заяву щодо ймовірного продажу даних українців

Інформація про продаж даних українців з «Дії» є елементом гібридної війни. Українців просять не піддаватися паніці: усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах.

Така заява з'явилася у Telegram-каналі порталу «Дія».

У повідомленні сказано, що основна мета ворога — підірвати довіру до влади фейками про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та «‎злив»‎ даних українців.

Починаючи з минулих вихідних, в інтернеті постійно з’являються оголошення щодо продажу даних, нібито отриманих під час кібератаки, що відбулася з 13 на 14 січня, наголосили в «Дії».

«Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після зламу 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року. Зараз українські кіберспеціалісти мають об'єднатися, щоб протистояти загрозі та нейтралізувати противника», — сказано у повідомленні.

Українців закликають не панікувати.

Раніше Chas News повідомляв, що Росія планує поширити фейки про «злив» персональних даних українців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хакери продають персональні дані українців, начебто отримані під час зламу «Дії»