Баста гратиме в Києві аж два концерти. Він приїде, бо сплив строк заборони СБУ на його в’їзд
Getty Images

Російський репер Баста (Василь Вакуленко) у червні збирається дати два концерти у Києві. Квитки на 25 і 26 червня вже продаються на сайтах за ціною 1100 грн.

Натомість Баста неодноразово виступав в українському Криму вже після окупації півострова Росією. Зокрема, він відіграв там шоу в 2014 і 2015 роках.

Нардеп Олексій Гончаренко, член фракції «Європейська Солідарність», звернувся до СБУ з проханням розглянути заборону на в'їзд в Україну російському реперу Басті. Він пише в Telegram, що направив до СБУ депутатське звернення про це.

/ Олексій Гончаренко

15 січня 2018 році Басту (Вакуленка) СБУ включила до переліку діячів культури, які створюють загрозу національній безпеці України.

18 червня 2017 року в Одесі скасували концерт Басти. Перед цим репер успішно виступив у Києві.

4 вересня 2017 року СБУ повідомила про заборону в'їзду на територію України російському музиканту на три роки через незаконний перетин кордону України під час відвідування Криму з концертами. Строк заборони збіг.

Нині нардеп Гончаренко попросив СБУ повідомити офіційну позицію про запровадження для Вакуленка нової заборони на в’їзд в Україну.

Це не перший репер із РФ, до якого є претензії, який анонсував концерти в Україні на літо. Для прикладу, Моргенштерн, автор фрази «Путін — красунчик», теж їде з гастролями в Україну.

Заблокувати YouTube-канал Шарія українська влада може, але це складно — Малюська