Безпілотники полегшать роботу лікарям
metro.co.uk

Департамент охорони здоров’я та соціального забезпечення Великобританії (NHS) тестує дрон для доставки зразків COVID-19, аналізів крові та засобів індивідуального захисту між лікарнями Англії.

Як повідомляє британське видання The Guardian, після випробувань, підтриманих грантом Британського космічного агентства на суму 1.3 млн фунтів стерлінгів, влада планує створити мережу повітряних коридорів для електричних безпілотників, які орієнтуватимуться за допомогою GPS.

Безпілотник, дистанційно керований ексвійськовим інструктором з реактивних літаків та вертольотів, спочатку літатиме між лікарнею Брумфілд в Есексі, лікарнею Базілдон та лабораторією Pathology First у Базілдоні.

Ідею проєкту запропонувала Apian, фірма-стартап з охорони здоров’я, заснована Крістофером Лоу та Хаммадом Джейлані.

«COVID-19 показав проблеми у логістиці в ланцюжці поставок NHS», — сказав Лоу і додав: «Створивши медичну службу доставки за допомогою БПЛА, ми зможемо доставляти зразки до лабораторій регулярніше, надійніше та швидше, допомагаючи лікуванню пацієнтів».

Він сподівається, що використання дронів скоротить час очікування кур’єрів, розгрузить персонал NHS, зменшить непотрібні фізичні контакти та мінімізує ризик вторинної передачі вірусу.

Дрон розроблений для польоту на висоті 90 метрів над землею і витримує суворі погодні умови. Це найновіша з низки ініціатив безпілотної авіаційної промисловості щодо боротьби з COVID-19 у Великобританії та інших країнах.

У травні The Gurdian також повідомляло, як БПЛА доставляли життєво необхідні медичні витратні матеріали чотири рази на день на острів Малл поруч із берегом Шотландії в рамках подібного випробування.

Тим часом Solent Transport, Саутгемптонський університет та Windracers розпочали проект із перевезення медичних засобів до лікарні острова Уайт Сент-Мері за допомогою БПЛА. Причиною цього є зупинка паромних служб у квітні.

Повідомлення про випробування безпілотника в Ессексі з’явилося на тлі повідомлень про те, що до Різдва Великобританія зможе проводити 1 млн тестів на день.

Тим часом, як ми писали раніше, у МОЗ назвали попередню вартість вакцини від коронавірусу з Китаю та США. Коли вакцина з’явиться, то Україна зможе розраховувати на 8 млн доз.

 

Індія відбирає 300 млн «пріоритетних» людей, які першими отримають вакцини проти коронавірусу