Камуфляж наш. Бійці Нагірного Карабаху використовують український військовий патерн
Український мілітарний портал

Бійці армії невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки вдягають військову форму з українським камуфляжем. «Український мілітарний портал» відзначає, що подібну форму вже неодноразово помічали на бійцях безпосередньо у зоні бойових дій. До слова, військові однострої хоч і мають український малюнок камуфляжу, але відрізняються покроєм. Тканину, з якої виготовлена форма, виробляють на чотирьох українських комбінатах та на одному білоруському. Як саме вона потрапляє на територію Нагірного Карабаху, невідомо. Великої зради чи розкриття військової таємниці в тому немає. Навпаки, з'являється гордість за те, що вітчизняна розробка має попит.

Офіційний камуфляж Збройних Сил України

У 2014 році на українських захисниках можна було побачити зразки камуфляжу різних типів — німецькі, британські, американські. Це пояснювалось браком військової форми на складах та тим фактом, що речовим забезпеченням часто займались волонтери. Офіційно затвердили і стандартизували малюнок камуфляжу для форми ЗСУ на початку 2015 року. Малюнок отримав назву патерн ММ 14, або, в народі, «український піксель».

Нагадаємо, 27 вересня Міноборони Азербайджану заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту. Зі свого боку, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабахську Республіку з боку Азербайджану. 10 жовтня між Вірменією та Азербайджаном було домовлено про перемир’я для обміну військовополоненими й тілами загиблих.