Операція РДК та легіону «Свобода росії»на Бєлгородщині: що відомо (оновлюється)

«Російський добровольчий корпус», який воює на стороні Україні, заявив, що зайшов на територію рф і виконує там бойові завдання.

РДК опублікував кілька відео зі своїми бійцями на тлі дорожніх знаків населених пунктів Любимовка, Безлюдовка, Чуровичі Бєлгородської та Брянської областей.

Легіон «Свобода росії» також опублікував відео, у якому закликав жителів прикордонних російських регіонів залишатися вдома і не чинити опір.

Також у соцмережах опублікували відео палаючого прикордонного російського пункту Грайворон у Бєлгородській області. На ще одному відео на його територію заїжджає невідомий танк.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив про масований обстріл Грайворонського району. Потім він записав відео, на якому повідомив «про масовану інформаційну атаку з метою посіяти паніку» та запевнив, що мирні жителі не постраждали.

Оновлено 14:00

Легіон «Свобода росії» заявив, що разом з РДК «звільнив населенний пункт Козинка у Бєлгородскій області, а у Грайворон увійшли передові загони».

Також у мережі опублікували відео невідомої військової техніки на КПП «Грайворон».

Оновлено 14:48

Губернатор Гладков заявив, що «на територію Грайворонського округу зайшла диверсійно-розвідувальна група ЗСУ».

Тим часом місцеві Telegram-канали публікують відео з гелікоптерами над областю та переляканими місцевими жителями.

Оновлено 15:20

В ГУР заявили, що легіон «Свобода росії» та «РДК» проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. 

Оновлено 16:15

О 15:25 в легіноні повідомили, що пройшли село Гора-Подол і зараз штурмують Грайворон. Тим часом, за даним Baza, в області оголосили план «Едельвейс», який передбачає екстрений збір усіх співробітників МВС. Також розглядається питання евакуації населення з Грайворонського району.

Тим часом місцеві пабліки публікують відео з російською бойовою авіацією, звуки пострілів у Грайвороні та черги на виїзд із Бєлгорода.

У Кремлі теж нарешті відреагували на події. Дмитро Пєсков заявив, що про них доклали путіну, а операцію легіону та «РДК» назвав спробою відволікти увагу від захоплення Бахмута. Відзначимо, що в ЗСУ спростовують повний контроль ворога над цим містом. 

Оновлено 16:45

Baza повідомляє, що внаслідок обстрілу будівлі адміністрації отримав поранення заступник голови міської адміністрації Грайворона.

Нагадаємо, на початку березня «Російський добровольчий корпус» вже здійснив рейд на територію Брянської області рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ГУР: зіткнення у Брянській області — це «продовження трансформації росії»