ГУР: зіткнення у Брянській області — це «продовження трансформації росії»

В українській розвідці прокоментували обстріли у Брянській області. Там вважають , що події є «продовженням трансформації росії».

Про це у коментарі hromadske заявив представник ГУР Андрій Юсов.

За його словами, інцидент свідчить про «очищення і звільнення росії від диктатури путіна».

«Рф сьогодні є таким утворенням, всередині якого є велика кількість міжнаціональних, міжетнічних, міжрелігійних, соціально-політичних та інших конфліктів. Сьогодні є публічна заява РДК. Це люди, які зі зброєю в руках воюють проти режиму путіна і тих, хто його підтримує... Можливо, росіяни починають прокидатись, усвідомлювати щось і робити якісь конкретні заходи», — сказав Юсов.

Що відомо про зіткнення у Брянській області

Сьогодні, 2 березня, низка російських ЗМІ повідомляли про «групу українських диверсантів», які нібито проникли на територію Брянської області, обстріляли шкільний автобус та взяли цивільних росіян у заручники.

В українському Генштабі заперечили проведення будь-яких операцій на російській території та заявили, що ЗСУ ведуть бойові дії виключно на території України. Зазначили, що події на території росії — опір місцевих.

Пізніше у Російському добровольчому корпусі заявили, що повідомлення пропагандистських ЗМІ та влади рф про нібито «українських диверсантів» — це неправда. РДК взяв відповідальність за події на себе.

«Російський добровольчий корпус прийшов у Брянську область, щоб показати співвітчизникам, що є надія, що вільні російські люди з зброєю в руках можуть боротися з режимом», — йдеться у повідомленні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що таке ІПСО та як росія використовує їх у війні проти України