Бійцям ЗСУ розсилають шкідливий софт під виглядом рекрутингу до 3-ї ОШБр та ЦАХАЛ

Хакери розсилають військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням під виглядом рекрутингу до 3-ї ОШБр та та Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Про це повідомляє Держспецзв’язку.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, вжила заходів щодо серії кібератак.

Зазначається, що повідомлення зловмисників містять файли-архіви, запуск вмісту яких призведе до зараження комп’ютера шкідливими програмами REMCOSRAT і REVERSESSH. При цьому, назви та вміст архівів зловмисники намагаються зробити цікавими для військових — «опитування полоненого», «геолокації», «команди кодування», «позивні».

Підозрілу активність виявили фахівці американо-японської компанії Trendmicro в кінці грудня 2023 року та повідомили про це CERT-UA. 

У разі виявлення підозрілої активності на комп’ютерах та в інформаційно-комунікаційних системах ЗСУ фахівців просять невідкладно інформувати про це Центр кібербезпеки ІТС.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці оцінили масштаби кібератаки на «Київстар».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні вже тестують пілотну версію проєкту для цифрового рекрутингу до ЗСУ