У британській розвідці оцінили масштаби кібератаки на «Київстар»

Нещодавня кібератака росіян на українського мобільного оператора «Київстар», ймовірно, є одним із найбільш руйнівних хакерських нападів на українські мережі з початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки.

«З огляду на те, що постраждали українські урядові ресурси і служби екстреної допомоги, цей інцидент, імовірно, є однією з найпотужніших деструктивних кібератак на українські мережі з початку повномасштабного російського вторгнення», — вважає розвідка.

Кібератака на Київстар: що відомо

Нагадаємо, 12 грудня найбільший оператор мобільного зв'язку в Україні «Київстар» зазнав кібератаки. Це щонайменше на наступні 48 годин вплинуло на роботу мобільних послуг і передання даних компанії.

«Київстар» надає послуги мобільного та домашнього інтернету понад половині населення України. Кібератака залишила користувачів без мобільного зв'язку та можливості користуватися інтернетом. Також через збій не працювали сирени повітряної тривоги, деякі банки, банкомати й торгові термінали.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У «Київстар» заявили, що хакери зламали захист через обліковий запис одного зі співробітників