Білоруська ППО збила повітряні цілі, що летіли з України — Лукашенко

Лідер Білорусі Лукашенко у суботу, 10 серпня, повідомив про те, що Україна порушила повітряний простір Білорусі. Протиповітряна оборона збила кілька цілей з української сторони.

Про це пише «БелТА».

Лукашенко, зокрема, розповів, що у п`ятницю, 9 серпня, о 18:10 сили військово-повітряних сил і військ ППО Білорусі було переведено в підвищену бойову готовність — це близько десятка РСЗВ, ППО, літаки та вертоліт армії Білорусі. Україна нібито порушила повітряний простір країни на східному напрямку, у Костюковичському районі.

«О 19:04 на висоті 1,5 км і дальності 6,5 км силами ППО було знищено кілька цілей над територією Білорусі. Вночі і сьогодні зранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники», — сказав Лукашенко.

Лукашенко додав, що такими діями українці демонструють неготовність до миру та «продовжують ескалацію цієї напруженості». Він також прокоментував операцію в Курській області, заявивши, що українські війська там просунулися на 30-35 кілометрів станом на 10 серпня.

Він підсумував, що не знає, навіщо Україні такі дії проти Білорусі, зазначив, що тісно взаємодії з російською армією та її ППО і сказав, «що без відповіді будь-які провокації не залишаться».

Лукашенко також наказав посилити угруповання білоруських військ поблизу кордону з Україною, заявив міністр оборони Білорусі Олександр Хренін.

Нагадаємо, за липень під час російських атак по Україні до Білорусі залетіли щонайменше дев`ять дронів. Зокрема, один із них вибухнув. Доля ще одного — невідома.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

РосЗМІ пишуть, що бійці ЗСУ нібито зайшли у село на Бєлгородщині (відео)