У липні під час атак рф по Україні до Білорусі залетіли щонайменше дев`ять дронів — «Гаюн»

За липень під час російських атак по Україні до Білорусі залетіли щонайменше дев`ять дронів. Зокрема, один із них вибухнув. Доля ще одного — невідома.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

«Протягом липня у повітряний простір Білорусі неодноразово залітали російські БПЛА типу «Shahed-131/136», які запускалися в ході завдання ракетних ударів по території України», — йдеться в повідомленні.

З 11 по 31 липня у Білорусь залітали дев'ять дронів:

  • один вибухнув і впав у Білорусі;
  • сім полетіли на територію України;
  • доля ще одного невідома.

Більшість із них, а точніше — сім із дев'яти, за даними моніторингової групи, поверталися на територію України, інші ж залітали вглиб Білорусі.

«Так дрон, який залетів до Білорусі вночі 13 липня, пройшов понад 350 км аж до самого Вітебська і після цього зник, що з ним було далі і де він —  невідомо. Ще один «Шахед», який був четвертим за рахунком, 16 липня пролетів над Білоруссю понад 400 км та вибухнув, впавши в Жовтневому районі Гомельської області», — додає «Гаюн».

Нагадаємо, у ніч на 31 липня під час масованої атаки росіян на Україну щонайменше п’ять «шахедів» потрапили на територію Білорусі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС розширив санкції проти Білорусі