Біля Маріуполя окупанти ховають вбитих цивільних у 30-метрових братських могилах (фото)

У селищі Мангуш поблизу Маріуполя окупанти ховають вбитих мирних жителів у братських могилах.

Про це розповів в ефірі телемарафону мер міста Вадим Бойченко.

«Біля Мангуша сьогодні вони (росіяни, — ред.), як свідчать наші жителі, викопали 30 метрів братської могили та вантажівками привозять ці злочини (тіла загиблих людей, – ред.), які намагаються приховати у цих братських могилах», — сказав він.

Петро Андрющенко, радник мера, уточнив, що в районі об’їздної дороги в Мангуші окупанти облаштували декілька братських могил розміром до 30 метрів кожна.

«Цікава деталь, всі тіла поміщено в пластикові пакети, тобто це знов підтверджує нашу попередню інформацію про накопичування тіл загиблих в іншому місці в районі промзони в Маріуполі. Це прямий доказ військових злочинів і намагання їх приховати», — розповів він і опублікував координати цих масових поховань.

За даними мера міста Вадима Бойченка, у місті могли загинути від 10 до 20 тисяч мирних жителів. За оцінкою голови Донецької ОВА Павла Кириленка, росіяни вбили у місті 20-22 тис. цивільних.

За даними місьради Маріуполя, загарбники перетворили підземні переходи Маріуполя у «пункти збору» вбитих російськими військовими. Потім окупанти спалюють їхні тіла в мобільних крематоріях або ховають у братських могилах.