Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову. Україні потрібна зброя — Кулеба

Бойові дії на Донбасі будуть схожі на Другу світову війну.

Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба на пресконференції після зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Мені шкода говорити це, але це правда: битва за Донбас нагадає вам Другу світову війну з великими операціями, маневрами, з участю тисяч танків, броньованих машин, літаків, артилерії. Це не буде локальна операція, з огляду на те, що ми бачимо з підготовки Росії до цього. Росія має свій план, ми маємо свій, і результат цієї битви буде вирішено на полі бою», — наголосив міністр.

У зв'язку з цим Кулеба закликав країни НАТО не затягувати із наданням Україні озброєнь, яке допоможе дати відсіч російським військам.

«Або ви допоможете нам зараз, і я говорю про дні, а не тижні, або ваша допомога надійде надто пізно. Багато людей помруть, багато мирних жителів втратять домівки, багато сіл будуть зруйновані саме тому, що ця допомога надійшла надто пізно», — сказав він.

Міністр додав, що головні труднощі з допомогою від союзників, у тому числі санкційним тиском на Росію — це їхні вагання та готовність діяти лише після таких трагедій, як Буча. 

«Я казав партнерам з Групи семи і ЄС в останні дні, що я знаю, який був початковий пакет санкцій, і що він був посилений. Коли ми просили посилити його — нас ігнорували. І тільки після кадрів з Бучі з нами погодилися, що того, що підготували — недостатньо. Скільки Буч має відбутися, скільки невинних людей має загинути, щоб ви зрозуміли, що не можна допускати «втоми від санкцій», так само, як нам — втоми чинити опір?», — зазначив Кулеба. 

Нагадаємо, Олександр Грузевич, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, вважає, що у разі успіху на Сході російські війська можуть повернутися до ідеї взяти Київ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Азов» показав, як нищить ворожі танки в Маріуполі (відео)