Близько 15 тис. російських мільйонерів намагаються покинути країну — розвідка Британії
Unsplash

Британська розвідка опублікувала чергові дані, яка стосуються російського вторгнення станом на 17 червня.

У Лондоні зазначають, що російські сили продовжують спроби набрати темп у напрямку Попасної, звідки вони намагаються оточити українські війська біля Сєвєродонецька.

Також розвідка Британії оприлюднила інформацію щодо внутрішньої ситуації в росії. Фахівці зазначають, що країна прискорила свій рух до авторитаризму. Держдума рф почала процес запровадження 20-річного ув'язнення для росіян, які воюють на боці України.

Критика вторгнення також загрожує кримінальним переслідуванням, деяких чиновників відсунули на задній план після висловлення невдоволення.

У розвідці додають, що скептицизм щодо війни особливо сильний серед представників бізнес-еліти та олігархів. Згідно з кількістю міграційних заявок, близько 15 тис. російських доларових мільйонерів намагаються виїхати з рф. Серед мотивів, ймовірно, є бажання уникнути наслідків санкцій.

Раніше розвідники повідомляли, що росія матиме проблеми з поповненням запасів техніки через санкції та нестачу досвіду у деяких сферах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.