Боксерка Іман Хеліф подала позов про кібербулінг, у ньому фігурують Джоан Ролінг та Ілон Маск

Після перемоги на Олімпіаді алжирська боксерка Іман Хеліф подала позов про кібербулінг, у якому фігурують Джоан Ролінг, Ілон Маск та Дональд Трамп.

Про це пише Variety.

Головним відповідачем скарги є Twitter/X.

Згідно з французьким законодавством, це означає, що позов подано проти неназваних осіб — водночас в ньому фігурують імена Ілона Маска, Джоан Ролінг та Дональда Трампа. Позов розмістили в Центрі протидії онлайн-цькуванню при прокуратурі Парижа.

Джоан Ролінг у своєму акаунті з 14,2 мільйона підписників опублікувала фото з бою Хеліф проти італійської боксерки Анджели Каріні. Британська письменниця написала, що алжирська боксерка була «чоловіком, який насолоджується стражданням жінки, яку він щойно вдарив по голові».

Колишній президент США Дональд Трамп також опублікував допис про цей бій, який супроводжувався фразою: «Я буду тримати чоловіків якомога далі від жіночого спорту!».

Ілон Маск, своєю чергою, поділився дописом американської плавчині Райлі Гейнс, яка стверджувала, що «чоловікам не місце в жіночому спорті». Засновник X підтримав її позицію ремаркою «абсолютно».

Гендерні суперечки навколо Іман Хеліф на Олімпіаді-2024

1 серпня на Олімпійських іграх-2024 у Парижі розгорівся гендерний скандал у жіночому боксі через поєдинок 1/8 фіналу між алжиркою Імане Хеліф та італійською боксеркою Анджелою Каріні.

Річ у тім, що Хеліф вважається «біологічним чоловіком». У 2023 році Імане провалила гормональний тест та була дискваліфікована з чемпіонату світу через занадто високий рівень тестостерону.

25-річна італійка зупинила бій на 46 секунді, не бажаючи продовжувати. Каріні скинула шолом на підлогу та вигукнула: «Це несправедливо». Після бою Анджела відмовилася від рукостискання та почала плакати у центрі рингу.

10 серпня алжирська боксерка, попри суперечки, здобула золоту медаль у ваговій категорії до 66 кг. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Харлан виставила на аукціон шаблю, якою виборола «золото» на Олімпіаді-2024