Борис Джонсон офіційно йде з посади

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового.

Про це він оголосив під час звернення 7 липня.

«Процес вибору нового лідера має розпочатися зараз. Графік буде оголошено наступного тижня. І я сьогодні призначив Кабінет міністрів, який працюватиме, як і я, до тих пір, поки не буде обрано нового лідера», — сказав Джонсон.

Він також запевнив, що Британія надалі продовжуватиме підтримувати Україну у війні проти рф.

«Хочу сказати народу України: ми у Сполученому Королівстві продовжимо підтримувати вас у боротьбі за свободу стільки, скільки потрібно», — додав Джонсон.

Що передувало відставці Бориса Джонсона

Минулого тижня у Великій Британії спалахнув скандал, після того, як член Консервативної партії Кріс Пінчер подав у відставку через звинувачення в тому, що він п’яним домагався до двох чоловіків у клубі в центрі Лондона. У своєму листі він заявив, що забагато випив і поставив себе та інших в незручне становище.

Пізніше з'ясувалося, що це не вперше, коли Пінчера звинувачували у подібному. Так, у 2019 році щодо його проводилося розслідування, однак, попри це, Борис Джонсон призначив його на посаду у лютому 2022 року. Після Пінчер подав у відставку.

Незадовго до відставки двох міністрів Борис Джонсон сказав, що призначення Пінчера було помилкою, і приніс вибачення.

Цей скандал спровокував хвилю відставок. Зокрема, уряд покинули 54 міністри.

Нагадаємо, 6 червня Борис Джонсон отримав вотум довіри від депутатів-консерваторів і зберіг свою посаду. Тоді за прем'єра проголосували 58,8% депутатів. Голосування відбувалося на тлі скандалу навколо вечірок на Даунінг-стріт під час локдауну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Джонсон пообіцяв Україні додаткову артилерію та дрони-камікадзе