Борис Герман заявив, що зізнався в організації вбивства Бабченка під тиском

Бізнесмен Борис Герман, якого два роки тому засудили до 4,5 років позбавлення волі за організацію замаху на журналіста Аркадія Бабченка, сказав у інтерв'ю Сhas News, що свідчення давав під тиском. Відсидівши півтора року, вийшов на свободу за станом здоров'я (діабет) і відразу поїхав в Ізраїль. Там з ним і зустрілася журналіст Сhas News.

Борис Герман після звільнення одразу поїхав до Ізраеля / Інна Золотухіна

Герман розповів, що коли його знайомий В'ячеслав Пивоварник замовив йому знайти кілера для Бабченка, бізнесмен відразу повідомив про це в СБУ. Подальшу ж постановку «вбивства», за словами Германа, використовували в двох цілях. Перша: нашкодити оборонному бізнесу Германа на підприємстві «Шмайсер», акціонером якого він є. І друга: щоб силовики і політики пропіарилися на цій справі.
«Петру Порошенку перед виборами потрібна була чергова гучна справа з російським слідом, щоб заявити про це на весь світ і отримати кредит від США в $250 млн на армію. Хтось нагорі, мабуть, згадав про мене. І вирішив, що це чудова нагода нарешті відправити мене в тюрму і відібрати завод. Тому Пивоварник мені і подзвонив», — сказав Герман.
Бізнесмен нагадав, що в інтерв'ю російським ЗМІ В'ячеслав Пивоварник заявив, що працював на СБУ. Герман вважає, що той говорив правду: «Глава СБУ Василь Грицак публічно звинуватив мене ще до суду. І на цьому пропіарилися всі, кому не лінь. Порошенко, Луценко, Грицак полетіли на Захід і розповіли про феноменальний успіх у справі викриття агресії Росії по відношенню до України. А потім слідчий Саєнко прийшов до мене і каже: ми ж не можемо виставити дурнями главу СБУ, президента і генпрокурора. Тому або ти підписуєш те, що ми тобі даємо, і отримуєш «п'ятірку» без конфіскації, або 15 з конфіскацією. І потім ми приберемо тебе і сім'ю, щоб не «гавкали». Причому все це було сказано при моєму батьку і моїх адвокатах».
Борис Герман також повідомив, що йому нібито пропонували звільнення за $1,5 млн, але вони з батьком (нині вже покійним підприємцем Львом Германом) відмовилися.