Брата Вовка звільнили з розвідки після службової перевірки
iStock

Брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка Юрія Зонтова звільнили з посади заступника начальника управління Служби зовнішньої розвідки, оскільки він порушив дисципліну та умови проходження військової служби.

Про це повідомила Служба зовнішньої розвідки.

«Служба зовнішньої розвідки повідомляє, що проведене службове розслідування виявило факти порушення Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби. У рамках превалювання принципів доброчесності в діяльності співробітників Служби зовнішньої розвідки підполковника Зонтова притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено з військової служби», — йдеться у повідомленні.

Передісторія

6 квітня антикорупційні органи викрили на отриманні $100 тис. хабаря двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через голову ОАСК Павла Вовка.

Один з адвокатів — брат Вовка Юрій Зонтов. Він працював співробітником Служби зовнішньої розвідки.

9 квітня суд відправив Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави — 35 млн 185 тис. грн. Трохи згодом суд арештував з можливістю внесення 2,95 млн грн його спільника — адвоката Юрія Донця.

12 квітня ВАКС заарештував нерухомість та автомобіль Зонтова, а пізніше й наклав арешт на майно, вилучене під час обшуку приміщення.

НАБУ знайшло у «посередників Вовка» понад $3,7 млн та антикваріат