Співучасника брата Вовка теж арештували. Застава — 2,95 млн грн
Pixabay

Суд відправив адвоката Юрія Донця під арешт з можливістю внесення 2,95 млн грн застави. Його підозрюють в отриманні $100 тисяч хабаря разом з братом голови Окружного адмінсуду Юрієм Зонтовим,

Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду.

«Клопотання детективів НАБУ задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Донця Юрія запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб до 4 червня включно. Визначити підозрюваному Донцю заставу в розмірі 1300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 2 мільйони 951 тисячу гривень», — зазначили у суді.

Прокурори наполягали на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю застави у 6168 прожиткових мінімумів для працездатних осіб — понад 11 млн грн.

Захист просив же відпустити Донця під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

9 квітня суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави — 35 млн 185 тис. грн.

Довідка

6 квітня САП та НАБУ викрили на отриманні $100 тисяч хабаря двох адвокатів. Вони обіцяли вирішити питання в судовому позові через голову ОАСК Павла Вовка.

Один з адвокатів — брат Вовка Юрій Зонтов. Він працює у Службі зовнішньої розвідки. На час досудового розслідування його відсторонили від посади.

Chas News повідомляв, що НАБУ затримало брата голови ОАСК Вовка під час отримання хабаря у $100 тис.

НАБУ знайшло у «посередників Вовка» понад $3,7 млн та антикваріат