Бразилія вперше за століття скасовує карнавал у Ріо через пандемію COVID-19

Ріо-де-Жанейро вперше за століття відклало свій щорічний Карнавальний парад, який мав відбутися у 2021 році, через вразливість Бразилії до пандемії.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Уряд країни вперше за 100 років скасував карнавальний парад, який зазвичай проходить у лютому в Ріо-де-Жанейро. Ліга шкіл самби в Ріо оголосила, що поширення коронавірусу унеможливило безпечне проведення традиційного заходу.

The Guardian посилається на дані Університету Джона Хопкінса про те, що 18 вересня загальна кількість загиблих від коронавірусу перевищила 980 000 осіб. Оскільки підтверджена кількість смертей щодня складає в середньому понад 5000, кількість жертв пандемії за кілька днів складе 1 мільйон. У світі зареєстровано 32 мільйони випадків захворювання.

Бразилія за рейтингом загиблих посідає друге місце у світі — 139 тис. осіб і є третьою за кількістю випадків - 4,6 млн осіб.

Влада Ріо ще не оголосила рішення про карнавальні вуличні вечірки, які також мають проходити по всьому місту. Але агентство з просування туризму Бразилії заявило 17 вересня в заяві Associated Press, що без вакцини проти коронавірусу невідомо, коли можуть відбутися великі публічні заходи.

Перше інфікування COVID-19 у Бразилії було підтверджене 26 лютого, через день після закінчення карнавалу 2020 року. По мірі поширення інфекції школи самби, які мали брати участь у щорічному параді, припинили підготовку до події 2021 року.

Нагадаємо, що у Великобританії тривають дослідження з винаходу ефективної вакцини від COVID-19. Під час них добровольців навмисно заражатимуть коронавірусом.

Також ми повідомляли про те, що 16 вересня Трамп пообіцяв винайдення вакцини від коронавірусу в США протягом декількох тижнів.