Трамп обіцяє вакцину від коронавірусу вже за 3-4 тижні

Вакцина від коронавірусу в США може бути готова протягом декількох тижнів. Про це заявив президент Дональд Трамп в ефірі телеканалу ABC. Він не уточнив, вакцина якої компанії буде зареєстрована першою. Відомо, що влада США підписала угоду на поставку партії вакцин від COVID-19 з компаніями Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Pfizer, BioNTech, Sanofi і GlaxoSmithKline. Причому AstraZeneca на деякий час припиняла тестування через хворобу добровольця. Втім згодом воно відновилось.

Трамп, якого чекають вибори 3 листопада, говорячи по реєстрацію вакцини, зазначив, що завдяки йому Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) прискорить процедуру реєстрації препарату. «Попередній адміністрації потрібні були б роки для отримання всіх дозволів. А ми протягом кількох тижнів вже готові зробити це. Можливо протягом трьох або чотирьох тижнів», — заявив Трамп.

Раніше у ВООЗ закликали країни не поспішати при розробці вакцин і нехтувати правилами клінічних досліджень. Зараз в світі зареєстрована єдина вакцина — російська, яка була розкритикована на Заході.

Сhas News інформував, скільки коштів виділяють на закупівлю вакцин в Держбюджеті на 2021 рік. Також повідомлялось, що проблемою може стати доставка готових вакцин по всьому світу.