Британія готова негайно перекинути 600 військових в Україну через заргозу нападу РФ — ЗМІ
Getty Images

Оперативна група чисельністю до 600 британських військовослужбовців готова до розгортання в Україні через загрозу вторгнення Росії.

Про це повідомляє Mirror.

Підрозділи SAS та парашутного полку вже попередили, що їх можуть відправити до України протягом кількох годин. Крім представників спецпідрозділів, планують відправити військових з розвідувального полку, медиків, інженерів та звʼязківців. 

«Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє спорядження запаковано, вони готові летіти до України, де їм треба буде або приземлитися, або висадитися з парашутами. Вони підготовлені до обох варіантів», — повідомили у виданні з посиланням на джерела.

Також зазначили, що підготовка почалася після того, як глави оборонних відомств та глава МІ-6 повідомили, що президент Росії Володимир Путін становить явну та реальну небезпеку для України та Заходу.

Наприкінці жовтня західні ЗМІ повідомили про нове нарощування Росією військових сил поблизу кордону з Україною.

Спочатку про це заявили у The Washington Post, а потім Politico показало фотографії, які отримало від компанії Maxar Technologies. Видання пише про сухопутні війська, бронетанкові частини, танки і самохідну артилерію поблизу міста Єльня Смоленської області.

Хоча в Міноборони України заявляють, що не підтверджують факт перекидання військових РФ до кордонів. Також там уточнили загальну кількість військового угруповання РФ на всіх кордонах держави, що становить 90 тис. осіб.

У Кремлі тоді заявили, що інформація про стягування російських військ є «неякісним вкидом», який навіть не варто коментувати.

9 листопада у Сполучених Штатах попередили Європейський Союз про потенційне вторгнення Росії в Україну

У Вашингтоні кричать про нарощування російських військ на українському кордоні, але наша влада цілком спокійна