Британська розвідка назвала напрямок на Донбасі, де росія концентрує основні зусилля

Якщо росіяни встановлять контроль над містом Лиман на Донеччині, то отримають стратегічну перевагу у наступній фазі битви за Донбас.

Про це повідомили у Twitter міноборони розвідки Британії.

У британській розвідці зазначають, що 27 травня російські війська захопили більшу частину міста Лиман, яке стратегічно важливе, оскільки є місцем розташування великого залізничного вузла та забезпечує доступ до важливих мостів через річку Сіверський Донець.  

Розвідники прогнозують, що найближчими днями російські підрозділи в цьому районі спробують форсувати річку Сіверський Донець.

Плацдарм біля Лимана надасть росії перевагу у потенційній наступній фазі, коли вона намагатиметься просунутися на Слов’янськ та Краматорськ.

Також у в Міноборони Британії додали, що 26 травня Денис Пушилін, глава так званої «ДНР» заявив підконтрольним російським ЗМІ, що референдум проведууть, якщо росія повністю захопить Донецьку і Луганську області України.

«Якби Росії все-таки вдалося заволодіти цими територіями, Кремль, швидше за все, розцінив би це як суттєве політичне досягнення і подав би російському населенню це, як виправдання вторгнення. Проте, ЗСУ продовжують вести добре організовану оборону на Донбасі та завдавати росіянам великих врат», — констатували у британській розвідці. 

Раніше у розвідці повідомляли, що найкращі підрозділи російських військ несуть великі втрати через неправильне використання їхнього потенціалу та непередбачуваний для рф український опір.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія використала 60% своєї високоточної зброї у війні з Україною — розвідка