Британський генерал оцінив ймовірність ядерного удару з боку рф у разі звільнення Криму

Відставний британський генерал Річард Ширефф розповів про можливість ядерного удару з боку росії в разі звільнення Криму.

У коментарі Chas News військовий зазначив, що вірить у ймовірність застосування ядерної зброї, якщо наступ України на півострів буде ефективним.

«Так це можливо. На мою думку, це малоймовірно, що путін вдасться до ескалації аж такого рівня, але таку можливість він має. Він уже здійснив ряд ескалацій. Масивне руйнування Маріуполя — це уже суттєва ескалація. Масові факти різанини серед цивільних, використання зґвалтувань як одного із видів зброї — це теж ескалація», — каже Ширефф.

На думку генерала, путін усвідомлює комплекс серйозних проблем, які створить застосування ядерної зброї, тому поки йому невигідно її використовувати.

Сер Річард Ширреф — відставний британський генерал з досить пересічною для англійського аристокра біографією. Він народився в Кенії, став офіцером, а потім і генералом, воював в Іраку та займав посаду заступника Верховного головнокомандувача збройними силами НАТО в Європі.

Однак цікавим для українців епізодом в біографії Ширеффа є те, що у 2016 році він опублікував політичний триллер «2017: Війна з Росією: термінове попередження від старшого військового командування». У книзі він попереджає про загрозу великої війни з рф.

Нагадаємо, шведський аналітик Якоб Хеденског розповів, за яких умов росія може завдати ядерного удару у війні з Україною.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США можуть вдарити кінетичною зброєю по російських військах в разі застосування росією ядерної — генерал Ходжес