Хвороба наступає. «Британський» вид коронавірусу вже наблизився до України
Pixabay

Головний хірург Угорщини Сесілія Мюллер заявила, що в країні у трьох пацієнтів вперше діагностували «британський» вид COVID-19. За її словами, новий штам коронавірусу поширюється швидше.

Про це повідомляє Reuters.

 «Мої колеги виявили британський варіант вірусу в трьох зразках. Раніше цей же штам був діагностований у інших країнах і нам було не уникнути цього», — сказала Мюллер.

Напередодні у ВООЗ повідомили, що мутований «британський» коронавірус вже виявили в 50 країнах.  Раніше схожий вид COVID-19 ідентифікували у у 20 країнах, зокрема й у ПАР.

Надзвичайна ситуація

Всесвітня організація охорони здоров’я скликає засідання комітету з надзвичайної ситуації через мутацію коронавірусу, повідомила пресслужба ВООЗ.

Директор програми організації з надзвичайних ситуацій Майкл Райан заявив, що цього року боротися з пандемією коронавірусу буде складніше. За його словами, поширення інфекції знову досягло свого піку.

З початку поширення коронавірусу SARS-CoV-2 хворобу виявили у понад 92 млн жителів планети. Майже 2 млн людей померли унаслідок зараження. Одужали від коронавірусу понад 66 млн пацієнтів.

Chas News повідомляв, що Великобританія терміново запровадила жорсткий карантин через новий штам коронавірусу.

«Філарет сказав, що коронавірус — покарання для геїв і відразу ж після цього сам захворів. Бог з гумором ставиться до нас»