Бюджет України зазнав збитків на 43 млн грн через російського олігарха
СБУ

СБУ викрила менеджерів російського олігарха Григоришина, які завдали бюджету України 43 млн грн збитків.

Мова про керівництво запорізького заводу електрообладнання, яким до листопада 2022 року володів Костянтин Григоришин. Слідчі повідомляють, що впродовж 2018-2021 років топменеджмент заводу виводив «в тінь» бюджетні кошти, не сплачуючи земельний податок.

Через цю схему держава зазнала збитків на понад 43 млн грн. Згодом організатори перевели цю суму на рахунки холдингових компаній Григоришина на території рф.

Фігуранти вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації, що підтвердили висновки експертів.

Фінансовому директору та головному бухгалтеру підприємства повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податку, вчинене службовою особою підприємства в особливо великому розмірі за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, на Львівщині викрили ексочільника одного з навчальних центрів Нацгвардії, який завдав бюджету збитків на 25 млн грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чинному нардепу повідомили про підозру в заволодінні державними землями