Частина демократів хочуть, щоб Байден знявся з виборів президента США — CNN

Серед провідних представників Демократичної партії США шириться думка, що Джо Байден має зняти свою кандидатуру і не брати участі у виборах американського лідера.

Про це пише CNN, який поспілкувався з більш як двома десятками чинних і колишніх чиновників від Демократичної партії, а також донорами та союзниками Байдена.

Вагому заяву зробив конгресмен-демократ Ллойд Доггет — він закликав Байдена зняти свою кандидатуру після невдалих теледебатів з Дональдом Трампом — представником від Республіканської партії, що невдовзі має висунути його кандидатуру на вибори.

Ще один депутат-демократ на умовах анонімності сказав, що в Палаті представників серед однопартійців Байдена зростає стурбованість щодо здатності чинного лідера США перемагати. «Ми хочемо дати йому можливість ухвалити рішення [піти], але ми будемо дедалі голосніше висловлювати наші занепокоєння, якщо він цього не зробить», — сказав він.

Подібні думки висловили й інші представники Демократичної партії.

Очікується, що у середу, 3 липня, Байден зустрінеться губернаторами-демократами та лідерами Конгресу. Вочевидь, там буде підніматися питання подальшої долі Байдена.

Вибори в США: що відомо

Чергові президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Експрезидент США, мільярдер Дональд Трамп і чинний президент Джо Байден отримали необхідну кількість голосів делегатів для висування в президенти США. Ні Трамп, ні Байден офіційно не стануть кандидатами від партій доти, доки національні зʼїзди не проголосують цього літа за їхнє обрання.

Нагадаємо, 27 червня між Джо Байденом і Дональдом Трампом пройшли перші теледебати. Їх визнають невдалими для Байдена, оскільки після них американські медіа та соцмережі вибухнули єдиною думкою — Джо Байден, імовірно, застарий, щоб балотуватися в президенти.

На тлі цього редколегія газети The New York Times закликала Байдена знятися з виборів, а демократів — шукати іншого кандидата. Журналісти зазначили, що це найкраще, що Байден може зараз зробити для держави. Однак видання CNN з посиланням на джерела писало, що родина Байдена переконала його не залишати президентські перегони.

2 липня видання Bloomberg повідомило, що демократи можуть достроково висунути Байдена кандидатом у президенти США. Це потрібно, щоб уникнути внутрішньопартійних дискусій через невдалі дебати з Трампом

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У США пройшов перший раунд теледебатів Байдена і Трампа: головні тези