Через війну в Україні застрягли близько 25 млн т зерна — ООН
Unsplash

Близько 25 млн т зерна застрягли в Україні та не можуть потрапити на ринки через проблеми з інфраструктурою та заблоковані морські порти.

Про це заявив представник продовльчого агентства ООН, повідомляє Reuters.

Згідно з даними Міжнародної ради по зерну, Україна була четвертим найбільшим експортером кукурудзи та шостим постачальником пшениці. Саме через наслідки війни вартість продуктів харчування у світі може підвищиться на 22,9% цього року.

«Це абсурдна ситуація, яку ми бачимо зараз в Україні: майже 25 млн т зерна, що можна було б експортувати, але яке не може покинути країну через відсутність інфраструктури, блокаду портів», — заявив Йозеф Шмідхубер, заступник директора Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Він зазначив, що заповнення складів може призвести до їх нестачі під час наступного врожаю, особливо, якщо не відкриється коридор для експорту пшениці.

Світова організація торгівлі серйозно занепокоєна ростом цін на їжу та шукає рішення для вирішення проблеми. У СОТ вважають необхідним вивезти зерно з України, поки ціни на продовольство не перестали бути доступними для частини населення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Рубіжному росіяни знищили зерно, яким за раз можна було нагодувати 120 млн людей (відео)