Чергова маячня росіян. Завданням США є створення біоагентів, що вражають окремі етнічні групи — Міноборони РФ

США та його союзники розробляють біоагенти, здатні вибірково вражати різні етнічні групи, здатних вибірково вражати різні етнічні групи населення.

Про це повідомили у Міноборони Росії, передають «РИА Новости».

Відомству нібито стали відомі подробиці проекту UP-4, що реалізовувався за участю лабораторій Києва, Харкова та Одеси.

За даними міністерства, проект було розраховано на період до 2020 року.

«Знайдені матеріали підтверджують провідну роль Пентагону у фінансуванні та проведенні військово-біологічних досліджень в Україні», — заявили у відомстві.

Метою таких лабораторій було вивчення можливості поширення особливо небезпечних інфекцій через мігруючих птахів, зокрема високопатогенного грипу H5N1, летальність якого для людей сягає 50%, а також хвороби Ньюкасла.

Раніше про експерименти із біологічною зброєю заявляв Лавров. На прес-конференції після переговорів з главами МЗС України та Туреччини Дмитром Кулебою та Мевлютом Чавушоглу він зазначив, що США проводили експерименти, спрямовані «на створення біологічної зброї, причому, так би мовити, етнічно орієнтованої, у цьому практично не залишається сумнів».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США та Британія остерігаються, що Росія може застосувати в Україні хімічну зброю — ЗМІ