Чинному нардепу повідомили про підозру в заволодінні державними землями
Unsplash

Прокурор САП повідомив про підозру в заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га народному депутату України.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За попередніми даними, діяльність нардепа завдала державі збитків на понад 123 млн грн. Також про підозру повідомили ще трьом особам, причетним до цього злочину, а саме — колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства. 

Як з'ясувало слідство, у 2016-2019 роках депутат розробив злочинну схему заволодіння державними земельними ділянками. У межах махінації директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками та звернувся з відповідною заявою до ГУ Держгеокадастру області. А керівник ГУ Держгеокадастру передав землю наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. 

Ім'я нардепа, який отримав підозру, не називають.

Раніше НАБУ та САП повідомили народному депутату Ярославу Дубневичу про підозру в заволодінні та розкраданні державного газу на 2,1 млрд грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Буковині депутат організував переправлення ухилянтів до Румунії