Чорнобильських сталкерів хочуть штрафувати жорсткіше

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який збільшує адміністративну відповідальність за незаконне знаходження в зоні відчуження. Мінприроди пропонує також кримінальну відповідальність за незаконну діяльність на цій території. Утім, чи криміналізують просту прогулянку Чорнобильською зоною, чи лише крадіжку звідти матеріалів, чиновники не уточнили.

Про законопроект розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський під час брифінгу, повідомляє УНН. «Це стосується і безпосередньо знаходження, і вивезення будь-яких матеріалів із зони відчуження», — сказав міністр.

Абрамовський вважає, що усунення сталкерів із Зони покращить і пожежну безпеку, і боротьбу з крадіжкою «артефактів». Міністр обіцяє, що закон у найближчі строки потрапить на розгляд парламенту.

Абрамовський пожалівся, що сьогодні штрафи за «прогулянки» сталкерів дуже малі й ніяк не перешкоджають проникненню в Зону.

А от самогон нардепи хочуть узаконити. Тобто до Чорнобильскої зони зась, а пиячити з домашнім продуктом буде цілком законно.